Ukrainske myndigheter sier styrkene har fått fotfeste på østbredden av Dnepr

En ukrainsk soldat hopper ut av en gummibåt på elva Dnepr nær fronten i Kherson sør i Ukraina i oktober. Foto: Alex Babenko / AP / NTB
En ukrainsk soldat hopper ut av en gummibåt på elva Dnepr nær fronten i Kherson sør i Ukraina i oktober. Foto: Alex Babenko / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukrainske styrker har sikret seg fotfeste på østbredden av elva Dnepr sør i landet, sier president Volodymyr Zelenskyjs stabssjef. Samtidig melder han om store russiske tap ved byen Avdijivka.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uttalelsen fra Andrij Jermak er den første offisielle innrømmelsen av at ukrainske styrker har kontroll over et område på østbredden av elva i Kherson-regionen.

– Mot alle odds har det ukrainske forsvaret etablert et fotfeste på den venstre (østlige) bredden av Dnepr, sa Jermak da han tirsdag holdt et innlegg for tankesmia Hudson Institute i USA.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina

– Steg for steg så demilitariserer de Krim. Vi har dekket 70 prosent av distansen, og motoffensiven vår utvikler seg videre, fortsatte han.

Uttalelsen er også lagt ut på president Volodymyr Zelenskyjs nettside.

Zelenskyj: Store tap ved Avdijivka

Zelenskyj sier store russiske tap ved byen Avdijivka i øst vil forverre Russlands situasjon i krigen.

Russland har satt inn store styrker i et forsøk på å erobre den lille byen, som ligger fullstendig i ruiner på grunn av kamphandlingene. Ukrainske styrker har så langt holdt stand der.

– Jo flere russiske styrker som ødelegges ved Avdijivka, jo verre vil den overordnede situasjonen for fienden bli i krigen, sier Zelenskyj.

Ifølge ham mister Russland soldater og utstyr raskere i kampene ved Avdijivka enn de gjorde i kampene rundt Bakhmut lenger nordøst tidligere i krigen.