Åpen for alle - alltid

Palestinsk aktivist pågrepet på Vestbredden

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 22 år gamle palestinske aktivisten Ahed Tamimi er pågrepet av den israelske hæren og anklaget for å ha «oppfordret til terror» på den okkuperte Vestbredden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ahed Tamimi ble pågrepet over mistanke om at hun oppfordret til vold og terroraktiviteter i byen Nabi Saleh nær Ramallah, sier en talsperson for hæren til AFP.

Den fremtredende aktivisten ble pågrepet under et israelsk raid i hjembyen, og er ifølge IDF overført til israelske sikkerhetsstyrker for videre avhør.

Tamimi har deltatt i demonstrasjoner mot Israels okkupasjon på Vestbredden siden hun var ni år gammel, og hun har med sin store hårmanke vært et yndet fotomotiv og symbol på palestinernes motstandskamp.

Hun skapte store overskrifter i 2015 i en alder av 14 år da hun bet en israelsk soldat i hånden da han la broren hennes i bakken.

Et stort portrett av henne er malt på den israelske muren ved Vestbredden i byen Betlehem nær Jerusalem.

Siden krigsutbruddet 7. oktober har israelske sikkerhetsstyrker utført omfattende pågripelser av palestinere mistenkt for tilknytning til Hamas eller for å ha oppfordret til vold.

Over 150 palestinere har mistet livet på Vestbredden siden den gang, de fleste drept av israelske soldater eller jødiske bosettere, ifølge det palestinske helsedepartementet i Ramallah.