Tsjetsjensk leders sønn får nok en medalje

Ramzan Kadyrov (til høyre) er blant president Vladimir Putins fremste støttespillere. Han har flere ganger tatt til orde for at Moskva bør ta i bruk mer ekstreme militære grep i Ukraina-krigen, og han har tidligere sagt at han vil sende sine tre tenåringssønner til Ukraina for å kjempe. Foto: Mikhail Metzel / Sputnik / AP / NTB
Ramzan Kadyrov (til høyre) er blant president Vladimir Putins fremste støttespillere. Han har flere ganger tatt til orde for at Moskva bør ta i bruk mer ekstreme militære grep i Ukraina-krigen, og han har tidligere sagt at han vil sende sine tre tenåringssønner til Ukraina for å kjempe. Foto: Mikhail Metzel / Sputnik / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrovs tenåringssønn, som nylig banket opp en fange, har fått sin tredje medalje av russiske myndigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har besluttet å gi Adam Kadyrov republikkens høyeste utmerkelse, sa Rashid Temrezov, leder for den sørrussiske republikken Karatsjajevo-Tsjerkessia onsdag.

Temrezov nevnte i uttalelsen ikke Adam Kadyrovs bruk av vold. I uttalelsen viser Temrezov til 15-åringens «personlige bidrag til utviklingen av etnisk og regionalt samhold og styrking av tradisjonelle islamske verdier».

Her kan du lese mer om Russland!

15-åringen har fra før fått medalje fra lederen for Tatarstan-regionen og en medalje for heltemodig innsats for Tsjetsjenia fra sin far.

Det var i september at 15-åringen slo en fange i et fengsel. Den innsatte var en 19 år gammel russer som i mai ble anklaget for å ha brent Koranen foran en moské i Volgograd. 19-åringen ble senere overført til den russiske republikken Tsjetsjenia, der flertallet av befolkningen er muslimer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Voldsutøvelsen ble filmet og Kadyrov sa den gang at han var stolt av sønnen sin. Politiet i Groznyj har henlagt saken og vist til at 15-åringen ikke er myndig. I henhold til russisk straffelov er foreldre ansvarlig for barnas handlinger.

Videoen vakte sterke reaksjoner i Russland, både fra borgerrettighetsaktivister og høyreorienterte nasjonalister, som mente at Kadyrov, en nær alliert av president Vladimir Putin, burde straffeforfølges.