Russisk-ledet militærøvelse i gang i Belarus

Stridsvogner i aksjon under øvelse Union Courage-2022 hvor styrker fra Russland og Belarus deltok kun få dager før invasjonen av Ukraina.
Stridsvogner i aksjon under øvelse Union Courage-2022 hvor styrker fra Russland og Belarus deltok kun få dager før invasjonen av Ukraina. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 2000 soldater fra en russiskledet allianse har startet en øvelse i Belarus nær grensen til Nato-landene Polen og Litauen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til russiske og belarusiske styrker deltar soldater fra Kasakhstan, Kirgisistan og Tadsjikistan. Armenia er også medlem i sikkerhetsalliansen CSTO, men deltar ikke i øvelsen.

Forsvarsdepartementet i Belarus sier målet med øvelsen vest i landet er å forberede seg på felles operasjoner, inkludert håndtering av en atomulykke.

Polens utenriksminister Zbigniew Rau sier målet med øvelsen, som pågår fram til onsdag, er å destabilisere regionen.

Ukrainas forsvarssjef Serhii Haiev sier landet har styrket beredskapen ved grensen mot Belarus i forbindelse med øvelsen.

Både russiske styrker og militært utstyr som er brukt i krigen i Ukraina, er plassert i Belarus, men belarusiske styrker har ikke deltatt i krigen. Russland sier også at de har plassert taktiske atomvåpen i nabolandet.

Video: Her går det russiske utstyret i lufta