Første ordførerpost for tyske AfD

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det høyreradikale partiet Alternativ for Tyskland (AfD) har den siste tiden vokst kraftig på målingene, og søndag fikk partiet for første gang en ordfører.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partiets kandidat Hannes Loth er nyvalgt ordfører i småbyen Raguhn-Jessnitz etter en andre valgomgang mot den uavhengige kandidaten Nils Naumann, skriver byen på Facebook.

Loth beskrives som en 42 år gammel bonde og var allerede lokalt folkevalgt. Han fikk 51,1 prosent av stemmene i Raguhn-Jessnitz, som har rundt 9000 innbyggere. Småbyen ligger i delstaten Sachsen-Anhalt øst i Tyskland.

Ifølge tyske medier er det den første gangen en AfD-politiker blir ordfører på heltid. Tidligere har folk i partiet hatt ordførerverv på midlertidig basis eller deltid, og partimedlem som var ordfører i en landsby sørvest i Tyskland fra 2018 til 2020, ble ikke valgt inn som AfD-medlem, men sluttet seg til mens han var ordfører.

AfD har levert rekordmålinger på 18 til 20 prosent i det siste, helt jevnt med statsminister Olaf Scholz' sosialdemokratiske SPD og kun bak konservative CDU.