Interpol ber om hjelp til å identifisere drepte kvinner

Interpol deler blant annet bilder som rekonstruerer kvinnenes ansikt, samt andre opplysninger som kan bidra til identifisering.
Interpol deler blant annet bilder som rekonstruerer kvinnenes ansikt, samt andre opplysninger som kan bidra til identifisering. Foto: Handout / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en operasjon kalt Identifiser meg ber Interpol om hjelp til å finne identiteten til 22 kvinner som antas å ha blitt drept i Belgia, Nederland og Tyskland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den internasjonale politiorganisasjonen går offentlig ut i et forsøk på å finne navnet til ofrene i en rekke uløste saker, som strekker seg opptil 40 år tilbake i tid.

Tross omfattende politiarbeid er sakene fortsatt ikke løst, og Interpol skriver i en pressemelding at kvinnen kan komme fra andre land.

I tillegg til å ha sendt ut et varsel til medlemslandenes politistyrker, velger Interpol å gå ut med en del opplysninger om de aktuelle sakene. De deler blant annet bilder som rekonstruerer kvinnenes ansikt, samt andre opplysninger som kan bidra til identifisering.

Folk som husker en venn, kollega eller slektning som forsvant brått, bes om se på informasjonen som er delt og ta kontakt med politiet i det aktuelle landet dersom de har opplysninger om noen av ofrene.