Wagner-sjefen sier det fortsatt ikke er noe tegn til mer ammunisjon

Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin (i midten) sier at gruppen likevel ikke synes å ha fått forsyningene de er blitt lovet fra russisk hold. Mandag sa han at han så tegn på at forsyningene igjen var på vei. Arkivfoto: Prigozjins pressetjeneste / AP / NTB
Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin (i midten) sier at gruppen likevel ikke synes å ha fått forsyningene de er blitt lovet fra russisk hold. Mandag sa han at han så tegn på at forsyningene igjen var på vei. Arkivfoto: Prigozjins pressetjeneste / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin sier tirsdag at styrkene hans ikke har fått forsyningene de er blitt lovet fra Moskva.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Menneskene som var ment å oppfylle ordrene om å sende forsyninger, har enn så lenge ikke gjort det, sier Prigozjin i en video på Telegram tirsdag morgen.

Det skjer etter at han mandag kveld sa at «foreløpige tall tyder på at vi begynner å motta ammunisjon».

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina

Prigozjin, hvis styrker har prøvd å ta kontroll over den østukrainske byen Bakhmut i månedsvis, legger til at han ikke vil «ødelegge» paraden og festen tirsdag, da Russland markerer seieren over nazistene i andre verdenskrig. Prigozjin vil si mer etter den store paraden, heter det videre.

Se video: Wagner-sjefen raser mot Moskva: - De jævlene kan dra til helvete!

Prigozjin skjelte ut både Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu og forsvarssjef Valerij Gerasimov i en rekke videoer forrige uke og anklaget dem for å holde tilbake ammunisjon til den private militærstyrken. Wagner-gruppen har ledet an i den flere måneder lange offensiven mot Bakhmut, men har ikke klart å skaffe seg kontroll over byen.

Wagner-sjefen truet med å trekke styrkene sine ut fra Bakhmut dersom han ikke fikk mer ammunisjon.

Han hevdet mandag nok en gang at styrkene hans har fremdrift i det han beskriver som intense kamper rundt Bakhmut. Slaget om byen beskrives som det blodigste og mest langvarige i krigen i Ukraina.