Nord-Korea har avfyrt nytt ballistisk missil

Nord-Korea har søndag testet nok et ballistisk missil, ifølge det sørkoreanske forsvaret. Bildet er fra da landet testet et interkontinentalt ballistisk missil tidligere i uka. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB
Nord-Korea har søndag testet nok et ballistisk missil, ifølge det sørkoreanske forsvaret. Bildet er fra da landet testet et interkontinentalt ballistisk missil tidligere i uka. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB Foto: NTB

Nord-Korea har søndag skutt opp et ballistisk kortdistansemissil, ifølge det sørkoreanske forsvaret.

Det ble skutt opp fra den nordkoreanske vestkysten rundt klokka 11.05 søndag lokal tid, og landet etter en bane på rundt 800 kilometer i Japanhavet, opplyser militæret. Havet ligger mellom Koreahalvøya og Japan.

Også den japanske kystvakta melder at nordkoreanerne har avfyrt noe som kan være et ballistisk missil.

Sør-Korea, USA og Japan har fordømt oppskytingene, som er i strid med resolusjoner fra FNs sikkerhetsråd. Også utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) har fordømt aktiviteten.

– Nord-Koreas framferd truer den internasjonale freden og sikkerheten og er uakseptabel, sier Japans viseforsvarsminister Toshiro Ino. Han legger til at Japan har meldt inn sterke protester via den nordkoreanske ambassaden i Beijing.

Nord-Korea testet torsdag det internasjonale ballistiske missilet Hwasong-17 som svar på den pågående militærøvelsen til Sør-Korea og USA. Landets leder Kim Jong-un bivånet oppskytingen sammen med datteren.

Øvelsen «Freedom Shield 23», som begynte mandag og skal vare i elleve dager, er de to landenes største siden 2017.