AFP: 100 drepte i konflikten mellom Israel og palestinerne i år

Fem palestinere som ble drept i et israelsk raid forrige uke, blir båret gjennom gatene i Jenin på den okkuperte Vestbredden. 100 personer er drept i konflikten mellom Israel og palestinerne i år, ifølge en opptelling gjort av AFP. Foto: Nasser Nasser / AP / NTB
Fem palestinere som ble drept i et israelsk raid forrige uke, blir båret gjennom gatene i Jenin på den okkuperte Vestbredden. 100 personer er drept i konflikten mellom Israel og palestinerne i år, ifølge en opptelling gjort av AFP. Foto: Nasser Nasser / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israelske soldater skjøt og drepte fredag en palestiner som skal ha dratt fram en kniv og nærmet seg dem. Mannen er den 100. drepte i konflikten til nå i år, ifølge AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det palestinske helsedepartementet har identifisert mannen som 23 år gamle Yazan Omar Jamil Khasib, og skriver at han døde etter at «okkupasjonsmakten åpnet ild mot ham».

Fra israelsk hold heter det at «soldater så en mistenkt og ba ham om å identifisere seg. Den mistenkte trakk en kniv og gikk mot styrkene, som svarte med å åpne ild».

– Angriperen ble nøytralisert, skriver forsvaret i en uttalelse. Hendelsen fant sted i nærheten av byen Al-Bireh ved Ramallah, på den okkuperte Vestbredden.

Ingen israelske soldater ble skadd i hendelsen. Israel har okkupert Vestbredden siden 1967. Spenningen har vært svært høy i år. Siden årsskiftet har 86 palestinere, både militante og sivile, blitt drept, blant dem flere barn.

13 israelske barn og voksne, blant dem soldater og sivile, samt en ukrainsk sivilist, er drept i den samme perioden, ifølge en opptelling AFP har gjort basert på offisielle tall fra begge parter i konflikten.