Biden: – Milliardærer burde ikke betale mindre i skatt enn lærere

Det er delte meninger på tvers av partiene om Bidens forslag om å høyne skatter for milliardærer og store selskap. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB
Det er delte meninger på tvers av partiene om Bidens forslag om å høyne skatter for milliardærer og store selskap. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske presidenten ber kongressen godkjenne en lov som sørger for en minimumsskatt for milliardærer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ingen milliardærer burde betale mindre i skatt enn en skolelærer eller en brannmann, sier president Joe Biden i sin tale til nasjonen.

Han henvender seg til republikanerne og sier at han vet at ikke alle er enige med ham.

Videre sier han at Det republikanske parti holder USAs økonomi som gissel og anklager store selskapet for å tjene grove penger uten å gi noe til fellesskapet.

– Skattesystemet er ikke rettferdig. Tanken om at i 2020 tjente 55 av de største selskapene i USA 40 milliarder dollar i overskudd uten å betale noe skatt, er rett og slett ikke rettferdig, sier presidenten.

Biden foreslår at kongressen firedoblet skatten på tilbakekjøp av aksjer. Han hevder at selskapene likevel vil tjene betydelig og understreker at han selv er en kapitalist.

– Jeg er kapitalist, men betal din rimelige andel, sier Biden.

Ingen som tjener mindre en 400.000 dollar i året, tilsvarende 4,1 millioner kroner, vil betale mer skatt med Bidens plan, ifølge han selv.