Hundretusener går ut i streik i Storbritannia

Opp mot en halv million arbeidere i Storbritannia er ventet å gå ut i streik onsdag. Her fra en sykepleierstreik tidligere i januar. Foto: Kin Cheung / AP / NTB
Opp mot en halv million arbeidere i Storbritannia er ventet å gå ut i streik onsdag. Her fra en sykepleierstreik tidligere i januar. Foto: Kin Cheung / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opp mot en halv million arbeidere i Storbritannia er ventet å gå ut i streik onsdag i det som kan bli landets største streikedag siden 2011.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er i hovedsak lærere og togførere som legger ned arbeidet, i tillegg til blant annet grensekontrollører ved flyplasser og havner.

Onsdagen vil med det preges av tusenvis av stengte skoler, innstilte togavganger og lange køer i pass- og tollkontrollene, skriver The Guardian. Myndighetene advarer befolkningen om «betydelige lammelser» av deler av samfunnet.

Arbeiderne krever høyere lønn i møte med Storbritannias levekostnadskrise og skyhøye inflasjon. Ansatte i en rekke sektorer, både offentlig og privat, har i månedsvis hatt regelmessige streikedager ettersom både myndighetene og arbeidsgivere står fast på å ikke innfri lønnskravene.