Musk må i retten for å svare Tesla-aksjonærer om oppkjøpshint

Da Elon Musk planla å kjøpe Tesla, gikk aksjen opp, men den falt igjen da planene falt i fisk. Flere aksjonærer har saksøkt Musk etter å ha tapt på investeringene sine.
Da Elon Musk planla å kjøpe Tesla, gikk aksjen opp, men den falt igjen da planene falt i fisk. Flere aksjonærer har saksøkt Musk etter å ha tapt på investeringene sine. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne uka starter rettssaken mot Elon Musk for Tesla-oppkjøpet som aldri ble noe av. Den kan ende med milliarderstatning til investorer som satset på selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en melding på Twitter – selskapet han endte med å kjøpe i fjor – skrev Musk 7. august 2018 at han hadde finansieringen på plass til å kjøpe opp Tesla for 72 milliarder dollar. Senere fulgte han opp med en melding som antydet at en avtale var nær forestående.

Tesla-aksjen steg, men oppturen tok brått slutt etter en uke, da det ble klart at Musk ikke hadde sikret seg pengene og oppkjøpet ikke ble noe av. Dermed havnet han i trøbbel med det amerikanske finanstilsynet, noe som endte med et forlik der Musk betalte 40 millioner dollar og trakk seg som styreformann. Han har imidlertid fortsatt som toppsjef i selskapet.

Rettssaken som starter tirsdag, er et resultat av et gruppesøksmål fra investorer som tapte på kurssvingningene i 2018. Resultatet kan avhenge av hva juryen mener var motivet bak Twitter-meldingen den gangen. Musk har sagt at han følte seg presset til å inngå forliket med finanstilsynet og at han var overbevist om at han hadde sikret seg finansieringen i et møte med Saudi-Arabias statlige investeringsfond.

Rettssaken varer fram til 1. februar.