Tyskland får sin første LNG-terminal

Skipet Höegh Esperanza er klart for å levere gass til Tyskland LNG-terminal i Wilhelmshaven, som åpnes lørdag. Foto: Michael Sohn / AP / NTB
Skipet Höegh Esperanza er klart for å levere gass til Tyskland LNG-terminal i Wilhelmshaven, som åpnes lørdag. Foto: Michael Sohn / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag innvier Tyskland sin første importterminal for flytende naturgass (LNG) ved nordsjøhavnen Wilhelmshaven.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Terminalen er bygd i løpet av ti måneder, noe som er rekordraskt, mens landet fremdeles strever med å tilpasse seg livet uten russisk gass.

– Dette viser at landet vårt er i stand til å starte på nytt og i full fart, sa Scholz under åpningsseremonien.

Flere andre ministre og toppolitikere var blant de 400 gjestene under innvielsen.

Scholz åpnet terminalen fra utfluktsskipet Helgoland, som vanligvis frakter turister.

Det norskregistrerte spesialskipet Höegh Esperanza utgjør en viktig del av terminalen. Det skal omgjøre flytende naturgass til gass som kan føres ut i det tyske gassnettet.

Skipet er nå lastet med naturgass fra Nigeria som kan forsyne 50.000 hjem med energi i løpet av ett år. Terminalen i Wilhelmshaven skal starte med leveranser allerede 22. desember.

Tyskland planlegger å åpne ytterligere fire statsfinansierte LNG-terminaler i løpet av de neste månedene. I tillegg skal en privat terminal åpnes i Lubmin.

Til sammen kan terminalene levere 30 milliarder kubikkmeter gass i året fra og med neste år, gitt at Tyskland kan gå tak i nok LNG. I så fall vil det tilsvare en tredel av landets totale gassbehov.