Bombemannen fra Lockerbie i USAs varetekt

Alle 259 om bord på Pan Ams flygning 103 fra London til New York mistet livet, i tillegg til elleve på bakken da vrakrester fra flyet falt ned på husene i den lille skotske byen Lockerbie i 1988.
Alle 259 om bord på Pan Ams flygning 103 fra London til New York mistet livet, i tillegg til elleve på bakken da vrakrester fra flyet falt ned på husene i den lille skotske byen Lockerbie i 1988. Foto: Martin Cleaver / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen fra Libya som mistenkes for å ha laget bomben som førte til at et Pan American-fly styrtet i Skottland i 1988, befinner seg i USAs varetekt, melder skotske og amerikanske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USA siktet for to år siden Abu Agila Masud for å ha spilt en viktig rolle i terrorangrepet som kostet 270 mennesker livet for 34 år siden.

I forrige måned ble det meldt at Masud var bortført av en militsgruppe i Libya, noe som førte til spekulasjoner om han kom til å bli overlevert til amerikanske myndigheter, melder BBC.

Abdelbaset al-Megrahi er foreløpig den eneste som er dømt for bombingen av flyet. Han ble dømt til livstid i en rettssak i Nederland i 2001 og sonet åtte år før han ble løslatt av humanitære grunner fordi han hadde kreft. Han døde tre år senere i Libya.

En talsmann for påtalemyndigheten i Skottland sier at de pårørende til dem som mistet livet i angrepet, er underrettet om at Masud er i amerikansk varetekt.

Han sier at de i samarbeid med britiske og amerikanske myndigheter vil fortsette granskingen for at alle som samarbeidet med al-Megrahi blir stilt for retten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også amerikanske myndigheter bekrefter pågripelsen i en uttalelse søndag. De sier at Masud vil bli stilt for retten innen kort tid, men ga ingen opplysninger om omstendighetene rundt pågripelsen.

Alle 259 om bord på Pan Ams flygning 103 fra London til New York mistet livet, i tillegg til elleve på bakken da vrakrester fra flyet falt ned på husene i den lille skotske byen Lockerbie.