Putin åpen for flere fangeutvekslinger med USA

Russlands president Vladimir Putin under et møte i Den eurasiske økonomiske union i Kirgisistans hovedstad Bisjkek fredag.
Russlands president Vladimir Putin under et møte i Den eurasiske økonomiske union i Kirgisistans hovedstad Bisjkek fredag. Foto: Sergej Bobylev / Sputnik / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands president Vladimir Putin åpner for flere fangeutvekslinger med USA etter at basketstjernen Brittney Griner ble byttet mot våpenhandleren Viktor Bout.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Om det er mulig med andre utvekslinger? Ja, alt er mulig. Dette handler om forhandlinger og kompromiss. I dette tilfellet ble det inngått et kompromiss, og vi er åpen for å fortsette med dette arbeidet, sa Putin til journalister på en pressekonferanse i Bisjkek i Kirgisistan.

Den amerikanske basketspilleren Brittney Griner ble torsdag løslatt i Russland og byttet mot den russiske våpenhandleren Viktor Bout.

Griner, en av USAs beste kvinnelige basketballspillere, ble dømt til ni års fengsel i august etter at hun i februar ble stoppet på flyplassen i Moskva for besittelse av cannabisolje.

Det er den andre fangeutvekslingen mellom USA og Russland på åtte måneder. USA har lenge ønsket å få løslatt Paul Whelan, en annen amerikaner som har sittet fengslet i Russland siden 2018, anklaget for spionasje.