Utryddet dyr funnet i et skap i Australia

Et skjermbilde hentet fra National Film and Sound Archive of Australia (NFSA) 7. september 2021 viser et bilde av den sist kjente overlevende tasmanske tigeren fra opptak tatt i 1933.
Et skjermbilde hentet fra National Film and Sound Archive of Australia (NFSA) 7. september 2021 viser et bilde av den sist kjente overlevende tasmanske tigeren fra opptak tatt i 1933. Foto: Handout / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Levningene etter det siste kjente eksemplaret av dyret pungulv, også kalt tasmansk tiger, er funnet i et skap på et museum i Hobart på Tasmania.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dyrearten ble erklært utryddet i 1936 da det siste eksemplaret i fangenskap døde i en dyrepark i Hobart på Tasmania. Levningene ble deretter fraktet til et museum. Siden forsvant alle spor. Inntil nå.

Forskeren Robert Paddle har sammen med museets kurator Kathryn Medlock nemlig lykkes i å finne levningene – skinn og skjelett – i et skap på museets utstillingsavdeling.

En feil i katalogiseringen og registreringen skal ha ført til at dyrets skinn ble sendt Australia rundt som del av en samling, med et lykkelig uvitende personale som ikke visste at de hadde håndtert det siste kjente eksemplaret av arten. Det melder kringkasteren ABC.

– Det ble valgt fordi det var det beste skinnet i samlingen. Vi visste ikke da at dette var det siste som fantes, sier Medlock.

Feiltakelsen forklares også med at man da dyret døde, ikke visste at det da handlet om det siste eksemplaret.

– På den tiden trodde man at arten fremdeles fantes i vill tilstand, sier hun.