Spanske medier: Brevbombene var hjemmelagde

Spansk politi har økt sikkerhetsnivået rundt USAs og Ukrainas ambassader i Madrid etter at de mottok brevbomber i posten.
Spansk politi har økt sikkerhetsnivået rundt USAs og Ukrainas ambassader i Madrid etter at de mottok brevbomber i posten. Foto: Paul White / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brevbombene som ble sendt til ambassader, politikere og en flyvåpenbase i Spania var hjemmelagde, ifølge spanske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bombene inneholdt bare små mengder sprengstoff og små metallkuler, som skulle skape en kortvarig ildkule framfor en større eksplosjon dersom de ble åpnet. Det erfarer storavisa El Pais og statskringkasteren RTVE fra politikilder.

Til sammen er det kjent at seks brevbomber er blitt sendt til ulike mål i Spania onsdag og torsdag: Ukrainas og USAs ambassader, statsministerens kontor, forsvarsdepartementet, en spansk jagerflybase og en våpenprodusent.

En ansatt ved den ukrainske ambassaden ble lettere skadd i en hånd da han åpnet brevet onsdag. Ingen har tatt ansvar for noen av bombene.

Valget av mottakere av brevbombene har imidlertid skapt mistanker om at det kan være knyttet til Spanias støtte til Ukraina i krigen mot Russland.