UD om Tyrkias offensiv i Syria: – Uoversiktlig situasjon

To personer kikker på en kraftstasjon som skal ha blitt ødelagt i et tyrkisk luftangrep i provinsen Hasakeh nord i Syria.
To personer kikker på en kraftstasjon som skal ha blitt ødelagt i et tyrkisk luftangrep i provinsen Hasakeh nord i Syria. Foto: Baderkhan Ahmad / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er bekymret over meldinger om sivile som rammes, heter det i en uttalelse fra UD om Tyrkias angrep på kurdiske væpnede grupper i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

NTB har spurt Utenriksdepartementet om hvordan utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) forholder seg til den tyrkiske operasjonen.

Statssekretær Erling Rimestad svarer følgende i en uttalelse:

– Vi er bekymret over meldinger om at sivile er rammet. Situasjonen er uoversiktlig, men vi følger utviklingen og holder kontakt med nærstående land.

I en uttalelse sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes at han mener regjeringen bør fordømme Tyrkias militæroperasjon.

– Norge kan ikke tie når Natos nest største hær brukes til å knuse våre kurdiske allierte og andre demokratiske krefter som drev IS ut av store deler av Syria, sier Moxnes.

Tyrkias gjennomfører angrep både i Irak og Syria, blant annet mot gruppen YPG. Den utgjør kjernen i USA-støttede SDF, som har spilt en viktig rolle i kampen mot IS.