Biden lover urokkelig støtte til Ukraina selv om Republikanerne tar over Kongressen

Pressetalskvinne Karine Jean-Pierre sier at president Joe Biden lover urokkelig støtte til Ukraina selv om Republikanerne vinner valget tirsdag.
Pressetalskvinne Karine Jean-Pierre sier at president Joe Biden lover urokkelig støtte til Ukraina selv om Republikanerne vinner valget tirsdag. Foto: Evan Vucci / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det hvite hus lover fortsatt urokkelig støtte til Ukraina, selv om Republikanerne skulle vinne mellomvalget til Kongressen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– USAs støtte er urokkelig og vil fortsette å være urokkelig. Joe Biden er klar på at han vil jobbe tverrpolitisk for å støtte Ukraina, slik han gjort til nå, sier pressetalskvinne Karine Jean-Pierre i Det hvite hus.

Flere republikanere, mest på høyre fløy i partiet, har uttrykt skepsis til fortsatt støtte til Ukraina i kampen mot den russiske invasjonen.

Kevin McCarthy, som ligger an til å bli leder for Representantenes hus om Republikanerne vinner, har sagt at det blir ingen «blankosjekk» til Ukraina når hans parti styrer.

På grunnplanet støtter republikanere flest Ukrainas kamp mot den russiske invasjonen, selv om politikere på høyrefløyen som støtter ekspresident Donald Trump, er kritiske. Mindretallsleder Mitch McConnell i Senatet og tidligere visepresident Mike Pence er imidlertid blant dem som støtter våpenhjelpen til Ukraina.