Ukraina sier at Russland trapper opp angrepene

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj med ordføreren i den russisk-okkuperte byen Melitopol, Ivan Fedorov. Fedorov er en av mer enn 50 lokale ledere som er blitt tatt til fange av russerne, og han sier han ble tvunget til å samarbeide med okkupantene. Foto: Ukrainas presidentkontor via AP, File / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj med ordføreren i den russisk-okkuperte byen Melitopol, Ivan Fedorov. Fedorov er en av mer enn 50 lokale ledere som er blitt tatt til fange av russerne, og han sier han ble tvunget til å samarbeide med okkupantene. Foto: Ukrainas presidentkontor via AP, File / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske styrker trapper opp angrepene på ukrainske byer øst i Donetsk, sier ukrainske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepene den siste tiden har nesten fullstendig ødelagt kraftanleggene i byene Bakhmut og Soledar, sier Donetsks ukrainske guvernør Pavlo Kyrylenko. Lørdag ble en sivilperson drept og tre såret i et russisk angrep.

Mens det er verst i Donetsk, er det kamper hele tiden langs resten av den 1.000 kilometer lange frontlinjen, sa president Volodymyr Zelenskyj i sin kveldstale lørdag.

Fra lørdag til søndag ble 35 landsbyer fra Tsjernihiv og Kharkiv i nord til Kherson og Mykolajiv i sør rammet av russiske raketter og flyangrep, ifølge presidentens kontor.

I Bakhmut gjennomlever de 15.000 gjenværende innbyggerne daglige angrep, samtidig som byen er uten strøm og vann. Bakhmut har vært under angrep i flere måneder, men bombingen økte da russiske styrker ble drevet tilbake i Kharkiv, Luhansk og Donetsk.

Russiske nyhetsbyråer meldte på sin side om flere russiske angrep og mange falne ukrainske soldater. De sier også at 16 ukrainske droner er skutt ned det siste døgnet, blant dem fem som var rettet mot Kakhovka-demningen.