Greta Thunberg: Feil av Tyskland å avvikle atomkraft

Klimaaktivist Greta Thunberg mener det vil være et feilgrep av Tyskland å stenge atomkraftverk og åpne kullkraftverk i stedet.
Klimaaktivist Greta Thunberg mener det vil være et feilgrep av Tyskland å stenge atomkraftverk og åpne kullkraftverk i stedet. Foto: Markus Schreiber / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vil være et feilgrep av Tyskland å stenge flere atomkraftverk dersom det innebærer å brenne mer kull, mener den svenske miljøaktivisten Greta Thunberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyske myndigheter vurderer nå om de skal fase ut atomkraft som planlagt i år til tross for energikrisen som følge av krigen i Ukraina.

– Det er en veldig dårlig idé å fokusere på kull når atomkraft allerede finnes, sier Thunberg i et intervju med den tyske kringkasteren ARD.

Saken har ført til stor debatt i Tyskland.

Økonomiminister Robert Habeck fra partiet De Grønne har foreslått at to av kjernekraftverkene kan holdes i gang til april neste år, men er imot å holde dem gående lenger av sikkerhetsgrunner.

Habeck har samtidig godkjent gjenåpning av flere kull- og oljekraftverk for å sikre energiforsyningen etter at Russland kuttet gassleveransene til Europa.

Video: Her startet Greta Thunbergs reise: