Putin fikk gavekort på traktor i bursdagsgave

Russlands president Vladimir Putin ble 70 år fredag. Fra lederne av de tidligere sovjetstatene fikk han gavekort på en traktor. Foto: Grigorij Sysojev / Sputnik via AP / NTB
Russlands president Vladimir Putin ble 70 år fredag. Fra lederne av de tidligere sovjetstatene fikk han gavekort på en traktor. Foto: Grigorij Sysojev / Sputnik via AP / NTB Foto: NTB

Russlands president Vladimir Putin fikk fredag en noe underlig 70-årsgave fra lederne av de tidligere sovjetlandene: En traktor.

Det var Belarus' president Aleksandr Lukasjenko som overrakte et gavekort på kjøretøyet under bursdagsfeiringen i Konstantin-palasset i St. Petersburg, Putins hjemby, fredag.

Traktoren har vært stoltheten til belarusisk industri siden tidlig i sovjettiden. Lukasjenko sa til fremmøtte journalister at han hadde tatt utgangspunkt i en modell som han selv har hjemme i hagen, for gaven til Putin.

Det er ikke kjent hvordan den russiske statslederen reagerte på gaven. Putin nevnte heller ikke gaven i en TV-sendt tale da han åpnet et møte i Samveldet av uavhengige stater (SUS) samme dag. SUS består av ni av de 15 statene som tidligere utgjorde Sovjetunionen.