Netanyahu innlagt på sykehus etter illebefinnende

Israels tidligere statsminister Benjamin Netanyahu (73) ble innlagt på sykehus etter å ha fått et illebefinnende onsdag. Israel har valg 1. november. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB
Israels tidligere statsminister Benjamin Netanyahu (73) ble innlagt på sykehus etter å ha fått et illebefinnende onsdag. Israel har valg 1. november. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels tidligere statsminister Benjamin Netanyahu ble innlagt på sykehus onsdag etter å ha blitt uvel på den jødiske helligdagen jom kippur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den israelske kringkasteren Kan melder at 72 år gamle Netanyahu ble takk til Shaarei Tezedek-sykehuset i Jerusalem etter å ha fått smerter i brystet mens han deltok på en seremoni i synagogen.

Lokale medier siterer sykehuset på at han har vært gjennom en rekke tester som ga normale resultater, men at han vil overnatte på sykehus for observasjon.

– Jeg føler meg bedre og takker alle for støtten og kjærligheten, skriver Netanyahu i en melding i sosiale medier. Sykehusinnleggelsen skjer mindre enn en måned før israelerne går til valgurnene for femte gang på fire år.

Valget 1. november handler, i likhet med de fire foregående, i stor grad om hvorvidt velgerne mener Netanyahu, som er anklaget for korrupsjon, er i stand til å styre.

Ut fra meningsmålingene ligger Netanyahus høyreparti Likud an til å bli størst, men det er uklart om partiets samarbeidspartnere vil gjøre det godt nok til å danne flertallsregjering.

Jom kippur, den helligste dagen i den jødiske kalenderen, feires med bønn og en 25 timer lang faste.