Britene beklager feilsendt begravelsesinvitasjon til Danmarks kronprinsesse

Storbritannia beklager å ha invitert kronprinsesse Mary av Danmark til dronning Elizabeths begravelse ved en feil. Her er hun fotografert i forbindelse med åpning av Nasjonalmuseet i sommer. Foto: Javad Parsa / NTB
Storbritannia beklager å ha invitert kronprinsesse Mary av Danmark til dronning Elizabeths begravelse ved en feil. Her er hun fotografert i forbindelse med åpning av Nasjonalmuseet i sommer. Foto: Javad Parsa / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannia har sendt en «dyptfølt beklagelse» til det danske kongehus for å ved en feil ha invitert kronprinsesse Mary til dronning Elizabeths begravelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser en talsperson for det britiske utenriksdepartementet i en epost til det danske nyhetsbyrået Ritzau. Unnskyldningen er sendt til det danske kongehus via Danmarks ambassade i landet.

Kronprinsesse Mary ble først invitert til dronning Elizabeths begravelse i London mandag, men fredag opplyste det danske kongehuset at en protokollfeil hos det britiske utenriksdepartementet betød at hun ikke skulle være med likevel.

Departementet opplyser fredag kveld at de offisielle invitasjonene sendes til statsledere, som får ta med seg én gjest. Men i dronning Margrethes invitasjon framsto det som at kronprins Frederik, som er dronningens gjest, kunne ta med seg en gjest til. Det stemmer altså ikke.

Britene sier det hele skyldes at de ble nødt til å sende ut så mange invitasjoner på kort tid. Rundt 500 gjester skal delta i mandagens begravelse, har departementet opplyst tidligere.

Blant dem er rundt 100 statsledere og mer enn 20 kongelige.