Russisk TV-krigskritiker: – Jeg fortalte sannheten

Søndag kom det sterk kost for russiske TV-seere: politikeren Boris Nadezjdin ba om umiddelbar slutt på krigen i Ukraina. Han mente president Vladimir Putin var blitt villedet av etterretningstjenestene
Søndag kom det sterk kost for russiske TV-seere: politikeren Boris Nadezjdin ba om umiddelbar slutt på krigen i Ukraina. Han mente president Vladimir Putin var blitt villedet av etterretningstjenestene Foto: Olga Maltseva / AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag kom det sterk kost for russiske TV-seere: politikeren Boris Nadezjdin ba om umiddelbar slutt på krigen i Ukraina. Han frykter ikke represalier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er umulig å beseire Ukrainas hær.

Det sa det tidligere Duma-medlemmet Nadezjdin rett ut på Gazprom-eide NTV søndag. Han mente president Vladimir Putin var blitt villedet av etterretningstjenestene, og at han feilaktig trodde Ukraina ville overgi seg raskt.

Myndighetene har slått hardt ned på kritikerne av krigen i Ukraina, og minst 90 av dem har måttet møte i retten. Likevel er ikke Nadezjdin redd.

– Jeg har ikke brutt noen russisk lov. Det var ingen falske opplysninger i det jeg sa. Det var kun rene, åpenbare fakta, sier han til det amerikanske nyhetsbyrået AP.

Også andre russiske politikere har stått fram med forsiktig kritikk av Putin og regimet de siste dagene. En rekke lokalpolitikere har bedt om presidentens avgang.