Trump-venn ble republikanernes guvernørkandidat i Wisconsin

Tim Michels fikk støtte fra Donald Trump og vant Republikanernes primærvalg i Wisconsin. Foto: Morry Gash / AP / NTB
Tim Michels fikk støtte fra Donald Trump og vant Republikanernes primærvalg i Wisconsin. Foto: Morry Gash / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tim Michels vant republikanernes primærvalg i Wisconsin og utfordrer guvernør Tony Evers i det som spås å bli et spennende valg i høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Valget kommer til å bli et av de mest betydningsfulle guvernørvalgene i høst, skriver amerikanske medier.

Michels er en forretningsmann som i en årrekke har støttet Republikanerne med penger. Han gikk seirende ut av et primærvalg som ble sett som en stedfortrederkrig mellom tidligere president Donald Trump og visepresident Mike Pence.

De støttet hver sin kandidat, men til slutt gikk Michels av med seieren foran Pence-kandidaten Rebecca Kleefisch. De to kandidatene mener begge at valget i 2020 var fikset, men bare Kleefisch ville avvise å gjøre om på godkjenningen av valgresultatet i delstaten i presidentvalget.

Michels har på sin side sagt at han holder alle muligheter åpne. Han har imidlertid ikke gått like langt som andre Trump-støttede kandidater, og svart vagt på spørsmål om hvorvidt han vil godkjenne et valgresultat i 2024 dersom Demokratene vinner og han er guvernør, skriver The Washington Post.