Taiwan anklager Kina for å simulere angrep

Et kinesisk jagerfly over Taiwanstredet mellom Kina og Taiwan under militærøvelsen Kina satte i gang som svar på Nancy Pelosis Taiwan-besøk. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB
Et kinesisk jagerfly over Taiwanstredet mellom Kina og Taiwan under militærøvelsen Kina satte i gang som svar på Nancy Pelosis Taiwan-besøk. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Taiwans militære sier at en betydelig mengde kinesiske fly og fartøyer som deltok i en militærøvelse, så ut til å simulere angrep på øya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Taiwans forsvarsdepartement opererte flyene og skipene i Taiwanstredet mellom Taiwan og Kina, og noen av dem krysset den uoffisielle midtlinjen.

Kina satte i gang sin største militærøvelse noensinne rundt Taiwan som svar på besøket som USAs kongressleder Nancy Pelosi avla under sin rundtur i Øst-Asia.

Taiwans utenriksminister Jason Wu fordømte øvelsen og kalte den en farlig opptrapping av den militære trusselen som rokker ved fred og stabilitet i området.

Som ledd i øvelsen avfyrte kineserne elleve ballistiske missiler, hvorav en fløy rett over Taiwan, for første gang i nærheten av hovedstaden Taipei.

Fem andre landet i Japans økonomiske sone, noe som tolkes som en advarsel til Japan mot å blande seg inn.