Britisk etterretning: Russland mangler raketter

Et krater etter et russisk rakettangrep foran rådhuset i Kramatorsk øst i Ukraina. Bildet er tatt lørdag 16. juli.
Et krater etter et russisk rakettangrep foran rådhuset i Kramatorsk øst i Ukraina. Bildet er tatt lørdag 16. juli. Foto: Nariman El-mofty / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland har økt bruken av luftvernraketter mot bakkemål i Ukraina. Mangel på bedre egnede våpen er årsaken, ifølge det britiske forsvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske militære etterretningstjenesten skriver i en Twitter-melding fredag morgen om bruken av langtrekkende S-300 og S-400-raketter mot mål de ikke er spesielt godt egnet til.

– Disse våpnene har relativt små stridshoder og er laget for å ødelegge fly og helikoptre. De kan utgjøre en alvorlig trussel mot soldater i åpent lende og spinkle bygninger, men kan neppe trenge gjennom mer solide strukturer, heter det i meldingen.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina

– Det er stor fare for at disse våpnene bommer på sine tiltenkte mål og rammer sivile siden rakettene ikke er egnet til denne rollen, og mannskapene som bruker dem har lite trening i denne typen oppdrag, står det videre.

Mykolajiv-regionens guvernør Vitaly Kim sa torsdag at russiske styrker hadde brukt sju luftverraketter for å ramme infrastruktur, energiforsyning og lagre i området.