Ukraina hevder å ha ødelagt russisk våpenlager i Kherson-regionen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukraina hevder å ha ødelagt et ammunisjonslager i russisk-kontrollerte Nova Kakhovka i Sør-Ukraina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var et rakettangrep natt til tirsdag som rammet det russiske lageret, ifølge det ukrainske militæret. Nova Kakhovka ligger rundt 55 kilometer øst for havnebyen Kherson sør i Ukraina.

Ifølge ukrainerne ble både en haubits og annet militært utstyr ødelagt, i tillegg til at russerne mistet mer enn 50 soldater.

Det russiske statlige nyhetsbyrået Ria Novosti meldte tirsdag at minst sju var drept, fire savnet og flere titalls skadd etter angrepet.

Angrepets presisjon kan tyde på at ukrainske styrker benyttet seg av det moderne artillerisystemet HIMARS, som USA leverte til Ukraina i juni, skriver nyhetsbyrået AP.

Kyiv har de siste dagene varslet at de kan innlede en motoffensiv for å ta tilbake territorium sør i landet mens Russland bomber Donbas-regionen i øst.

Våpenleveransene fra USA og andre vestlige land til Ukraina blir av Russland ansett som en «forverring av den ukrainske krisen», sa talskvinne Maria Zakharova for russisk UD tirsdag. Hun sier USA øker risikoen for direkte militærkonfrontasjon mellom USA og Russland.

– Washington og deres allierte balanserer på farlig vis på kanten av en åpen militærkonfrontasjon med vårt land, en direkte væpnet konflikt mellom atommakter, sa Zakharova.