Euroen taper verdi i forhold til dollaren

Euroen ble tirsdag notert til sitt laveste nivå i forhold til dollaren siden 2002. Det indikerer økende fare for resesjon i eurosonen.

Tirsdag morgen falt euroen til 1,0306 dollar per euro. Dermed nærmer de to valutaene seg å være verdt like mye, for første gang siden euroen oppsto i 1999.

I tillegg til frykt for resesjon er markedet også opptatt av at USAs sentralbank har tatt aktive skritt for å bremse inflasjonen, i motsetning til Den europeiske sentralbanken, som bare har planer om moderate renteøkninger.

Nye data tyder på lavere vekst i eurosonen i juni.

– Økende frykt for resesjon banker ned euroen, mens dollar stiger på grunn av utsikten til at Fed (USAs sentralbank) fortsetter aggressiv renteøkning for å temme inflasjonen, sier Fiona Cincotta i City Index.