Sør-Korea advarer Nord-Korea mot atomtest

Artikkelen fortsetter under annonsen

Enhver nordkoreansk provokasjon, inkludert en atomtest, vil bli møtt med en samlet og streng reaksjon, advarer Sør-Koreas utenriksminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Advarselen fra Park Jin kom på en pressekonferanse etter at han møtte sin amerikanske kollega Antony Blinken i Washington. Park sier reaksjonen vil komme fra «vår allianse og det internasjonale samfunnet».

– Nord-Koreas vedvarende provokasjoner vil bare føre til styrket avskrekking og strengere internasjonale sanksjoner, sier den sørkoreanske ministeren. Han sier likevel ikke noe konkret om hva slags reaksjon som kan være aktuell.

Blinken sier USA og Sør-Korea samkjører sin response på Nord-Koreas «ulovlige atom- og rakettprogrammer» og sier økningen i prøveoppskytinger har økt spenningen i hele regionen. Blinken understreket samtidig at USA ikke har noen fiendtlige hensikter overfor Nord-Korea og vil følge det diplomatiske sporet.

Nord-Korea har allerede gjennomført 18 rakettester i år, i strid med FNs resolusjoner. En av testene var en oppskyting av det som tilsynelatende var en interkontinental rakett.