Baerbock: Reservasjoner mot å gi kampfly til Ukraina

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock (i midten), som denne uka besøkte Kyiv, er skeptisk til å forsyne Ukraina med moderne kampfly. Foto: AP / NTB
Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock (i midten), som denne uka besøkte Kyiv, er skeptisk til å forsyne Ukraina med moderne kampfly. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock tror ikke det er klokt av Vesten å forsyne Ukraina med kampfly, slik landets ledelse har bedt om.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Baerbock viser til at vestlige land tidligere har avslått president Volodymyr Zelenskyjs ønske om å opprette en flyforbudssone over Ukraina og sier at hun «har reservasjoner» mot å gi kampfly til det ukrainske forsvaret.

Baerbock sa dette da G7-landenes utenriksministre møttes i Weissenhäuser Strand i Tyskland torsdag.

Under et besøk i Kyiv tidligere i uka lovet Baerbock fortsatt militærstøtte for å gjøre landet i stand til å forsvare seg selv, men «uten å bidra til at Nato blir del av krigen».

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba er invitert til Weissenhäuser Strand fredag og har tidligere bedt Tyskland om moderne kampfly og rakettforsvarssystemer.