Ukraina vil stenge gassledning fra Russland til Europa

Nord Stream 2, gassrørledningen som går fra Russland til Tyskland via Østersjøen, sto ferdig, tidligere i år, men vil ikke bli åpnet som følge av krigen. Ukraina har vært en viktig transittrute for russisk gass til Europa selv gjennom Russlands krig i Ukraina.
Nord Stream 2, gassrørledningen som går fra Russland til Tyskland via Østersjøen, sto ferdig, tidligere i år, men vil ikke bli åpnet som følge av krigen. Ukraina har vært en viktig transittrute for russisk gass til Europa selv gjennom Russlands krig i Ukraina. Foto: Dmitry Lovetsky / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukraina varsler at de stenger en av de største gassrørledningene i landet der en tredel av russisk gass som går til europeiske land, strømmes gjennom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukrainas gassnettverk GTSOU har varslet det russisk statseide selskapet Gazprom at de vil stoppe strømmen av gass til Europa via Sokhranivka-forbindelsen fra klokken 7 lokal tid onsdag, skriver BBC.

Ukraina har vært en viktig transittrute for russisk gass til Europa selv gjennom Russlands krig i Ukraina.

Bakteppet er at GTSOU mener russiske styrker har sendt gass til russisk-støttede separatistområder i den østlige Donbas-regionen av landet, sier GTSOU-sjefen til nyhetsbyrået Reuters. Det er ikke lagt fram bevis som støtter påstanden.

GTSOU har foreslått å flytte volumer til forbindelsespunktet Sudzha lenger vest i stedet, noe russiske Gazprom hevder vil være teknisk umulig.