Britisk youtuber anholdt og avhørt i Kasakhstan

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiske Youtube-profilen Benjamin Rich, kjent som Bald and Bankrupt, ble anholdt og avhørt etter å ha besøkt et russiskkontrollert romsenter i Kasakhstan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rich lager reisevideoer og har spesialisert seg på tidligere sovjetstater. Han har 3,53 millioner følgere og samarbeider blant annet med norske Harald Baldr.

I et innlegg på Instagram skriver Rich at han ble avhørt av russisk politi i et par timer ettersom han hadde besøkt romfartssenteret i Bajkonur uten å betale avgiften som var påkrevd.

– Jeg har våknet opp til mange meldinger fra folk som spør om jeg er ok. Folk tror tydeligvis at jeg er i Gulag, skriver Rich.

Han understreker at han ikke ble pågrepet, men at han fikk en bot. Han sammenligner det han ble anklaget for med å gå på rødt lys.

Det russiske romfartsbyrået Roskosmos opplyste ifølge Reuters at Rich ble anholdt i Bajkonur. De la også ut bilde av visumet hans for å bevise dette. En hviterussisk kvinne ved navn Alina Tselijupa ble også anholdt.

Roskosmos-sjef Dmitrij Rogozin sa at Rich etterforskes for ulovlige handlinger, uten at det ble spesifisert hva det dreide seg om.