Ungarn: Boikott av russisk olje er en atombombe mot vår økonomi

Ungarns statsminister Viktor Orban sier landet ikke kan støtte EUs seneste sanksjonspakke mot Russland slik den er nå. Foto: John Thys / AP / NTB
Ungarns statsminister Viktor Orban sier landet ikke kan støtte EUs seneste sanksjonspakke mot Russland slik den er nå. Foto: John Thys / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ungarns statsminister Viktor Orban sier landet ikke kan støtte EUs sanksjonspakke slik den er nå, og mener russisk oljeembargo ville vært ødeleggende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ungarske statsministeren sier EU-kommisjonens foreløpige forslag om å boikotte russisk olje tilsvarer en «atombombe» mot Ungarns økonomi, ifølge Reuters.

Han slår imidlertid fast at Ungarn er villig til å forhandle hvis de ser et nytt forslag som sammenfaller bedre med landets interesser.

EU foreslo onsdag den hittil hardeste sanksjonspakken mot Russland for krigen i Ukraina. Flere land som er bekymret for effektene av å boikotte russisk olje har imidlertid stått i veien for enighet.

En håndfull østeuropeiske land er bekymret for at et slikt grep vil gi dem for lite tid til å tilpasse seg, selv om diplomatkilder har sagt at Ungarn og Slovakia vil få forlenget frist til ut 2023 til år rette seg etter sanksjonene.

Orban sier Ungarn ville trengt minst fem år på å gjøre store investeringer i sine raffinerier og rørledninger for å kunne endre på sitt nåværende system, som i dag er om lag 65 prosent avhengig av russisk olje.