Storbritannia: Russland fortsetter offensiven mot stålverk i Mariupol

Røyk stiger opp fra stålverket Azovstal i Mariupol torsdag. Ifølge Storbritannia fortsetter den russiske offensiven fredag. Foto: AP / NTB
Røyk stiger opp fra stålverket Azovstal i Mariupol torsdag. Ifølge Storbritannia fortsetter den russiske offensiven fredag. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske styrker i Mariupol fortsetter fredag sin bakkeoffensiv mot stålverket Azovstal i Mariupol for andre dag på rad, ifølge britisk etterretning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Offensiven fortsetter dermed til tross for russiske uttalelser om at de kun ønsker å isolere stålverket, ifølge en uttalelse fra det britiske forsvarsdepartementet, gjengitt hos The Guardian.

– Den fornyede innsatsen for å sikre seg kontroll over Azovstal og gjennomføre overtakelsen av Mariupol har trolig sammenheng med den kommende markeringen av Seiersdagen den 9. mai, og Putins ønske om å ha en symbolsk suksess i Ukraina, heter det i etterretningsoppdateringen.

Ifølge britene koster innsatsen ved Azovstal russerne, både i form av personell og ammunisjon.

– Mens den ukrainske motstanden fortsetter i Azovstal, kommer russiske tap til å fortsette å øke, noe som vil skape frustrasjon for deres operasjonelle planer i det sørlige Donbas, heter det.