Fransk arrestordre mot tidligere Nissan-sjef på rømmen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrike har utstedt en internasjonal arrestordre på Carlos Ghosn, den tidligere Nissan-toppsjefen som rømte da han var løslatt mot kausjon i Japan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arrestordren gjelder tvilsomme betalinger på til sammen 15 millioner euro mellom bilalliansen Renault-Nissan, ledet av Ghosn, og et selskap i Oman, sier påtalemyndigheten i franske Nanterre utenfor Paris. Beløpet tilsvarer drøyt 140 millioner kroner med dagens kurs.

Ghosn ble pågrepet og siktet for økonomiske misligheter i Japan i 2018. saken fikk mye oppmerksomhet, ikke minst da Ghosn rømte og ble smuglet ut av landet i en kasse om bord på et privatfly. Forretningsmannen – som har fransk, brasiliansk og libanesisk pass – rømte til Libanon, som ikke har noen utleveringsavtale med Japan. Han sier han ikke trodde han kunne få en rettferdig rettssak i Japan.

Den tidligere Nissa-sjefen har også hevdet at selskapet samarbeidet med påtalemyndigheten for å få ham pågrepet, fordi Nissan mislikte planene hans om tettere samarbeid med franske Renault.