Macron avviser polsk kritikk av samtaler med Putin

Første runde i det franske presidentvalget holdes til helgen. Emmanuel Macron anklager Polens statsminister for å støtte hans høyrepopulistiske rival Marine Le Pen. Foto: François Mori / AP / NTB
Første runde i det franske presidentvalget holdes til helgen. Emmanuel Macron anklager Polens statsminister for å støtte hans høyrepopulistiske rival Marine Le Pen. Foto: François Mori / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes president Emmanuel Macron slår tilbake mot Polens statsminister, som har kritisert hans samtaler med Vladimir Putin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tross invasjonen av Ukraina har Macron forsøkt å ha en dialog gående med Putin. De to presidentene har hatt flere samtaler på telefon.

Polens statsminister Mateusz Morawiecki har kritisert samtalene og sagt at de ikke har ført til noe som helst. Morawiecki har også sammenlignet Putin med Adolf Hitler.

Macron slo onsdag tilbake mot kritikken og nektet for å ha vært naiv overfor Putin. Den polske kritikken truer samholdet i EU, hevdet den franske presidenten i et intervju med kringkasteren TF1.

Han beskrev Morawieckis parti PiS som et ytre-høyre-parti.