Oligarkpalasser kan bli flyktningboliger i Storbritannia

Demonstranter i London «frigjorde» – ifølge dem selv – en luksusbolig eid av en russisk oligark. Britiske myndigheter utelukker ikke at beslaglagte boliger kan bli brukt til å huse flyktninger fra Ukraina.
Demonstranter i London «frigjorde» – ifølge dem selv – en luksusbolig eid av en russisk oligark. Britiske myndigheter utelukker ikke at beslaglagte boliger kan bli brukt til å huse flyktninger fra Ukraina. Foto: Alberto Pezzali / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Britiske myndigheter utelukker ikke å bosette flyktninger fra Ukraina i eiendommer beslaglagt fra sanksjonsbelagte russiske oligarker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Muligheten kom for en dag da statsminister Boris Johnsons talsperson ble spurt om han støttet oppfordringene om å bruke oligarkenes hus som flyktningboliger.

– Det er noe vi ser på, svarte talspersonen.

Helseminister Sajid Javid har tidligere sagt at de beslaglagte herskapshusene neppe bør være det første stedet man vurderer å bosette flyktninger på og viser til at det er noen juridiske hindre som må avklares først.

Mandag tok demonstranter i London saken i egne hender og brøt seg inn og okkuperte en luksuseiendom eid av en oligark.

– Vi er en eiendomsfrigjøringsfront. Jeg synes krigsflyktningene fortjener å ha den. Det kan i hvert fall hjelpe litt på humøret, sa en av okkupantene.