CNN: Eksplosjoner hørt i Kyiv

Ukrainske soldater bisto fredag med evakuering av sivile fra Irpin nordvest for Kyiv. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB
Ukrainske soldater bisto fredag med evakuering av sivile fra Irpin nordvest for Kyiv. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

CNNs journalister i den ukrainske hovedstaden Kyiv sier de har hørt flere store eksplosjoner natt til lørdag. Samtidig pågår det kamper i utkanten av byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er uklart om det dreier seg om eksplosjoner fra russiske eller ukrainske angrep, melder CNN , men kanalens sjefkorrespondent Clarissa Ward beskriver eksplosjonene som «en endeløs strøm av tunge smell i distansen» og at det varte i flere minutter.

Natt til lørdag pågikk det fortsatt kamper i utkanten av hovedstaden. Lokale myndigheter opplyser at områder i byens nordlige utkant er det farligste stedet å oppholde seg, blant annet forstedene Bucha, Irpin og Hostomel, samt distriktet Vyshorod som ligger lenger nord for byen.

Kamper har også eskalert i Brovary på den andre siden av elva Dnepr øst for byen.

– Bekymringen nå er om russerne har til hensikt å omringe hovedstaden fullstendig, sulte ut byen og bombe den, med det endelige målet om å kaste president Volodymyr Zelenskyjs regjering, sier Ward.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun legger til at ukrainske styrker er til stede over alt i Kyiv.

– De har gravd forsvarsstillinger langs hovedveiene inn til byen, og de har lagt ut stridsvognfeller. Dette er nå en tungt befestet by. og selv om russiske styrker skulle klare å omringe den, kommer det til å bli en mektig kamp for dem å nå inn i byens sentrum, sier hun.

Byen har fortsatt ressurser, inkludert mat og medisin, i en eller to uker til, ifølge ordfører Vitalij Klitsjko.