Zelenskyj kaller bortføring av ordfører en ny form for terror

President Volodymyr Zelenskyj sa i et videoopptak fredag at bortføringen av Melitopols ordfører er en terrorhandling. Foto: Presseavdelingen ved Ukrainas presidentkontor via AP / NTB
President Volodymyr Zelenskyj sa i et videoopptak fredag at bortføringen av Melitopols ordfører er en terrorhandling. Foto: Presseavdelingen ved Ukrainas presidentkontor via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj anklager Russland for å ha bortført ordføreren i Melitopol og kaller det en ny form for terror.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De har gått over til et nytt nivå med terror der de forsøker å fysisk fjerne representanter for Ukrainas lovlig valgte lokale myndigheter, sier Zelenskyj i en videotale.

Presidenten sammenligner handlingen med fremgangsmåten til «ISIS-terrorister». ISIS er et akronym for IS.

Zelenskyjs kontor la fredag ut et videoopptak som viser ordfører Ivan Fedorov med hette over hodet bli ført bort av bevæpnede menn fra en regjeringsbygning i Melitopol sørøst i Ukraina. CNN har geolokalisert og verifisert ektheten av videoen.

Påtalemyndighetens kontor i den russiskstøttede separatistkontrollerte Luhansk-fylket i Donbass-regionen øst i Ukraina skriver på sitt nettsted at Federov er anklaget for «terroraktiviteter» og finansiering av en nasjonalistisk militsgruppe «for å begå terrorhandlinger mot sivile i Donbas».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukrainske myndigheter uttalte før Zelenskyjs videotale at Russland har brutt folkeretten ved å bortføre ordføreren og feilaktig anklage ordføreren for terrorisme. Zelenskyjs presidentkontor ber alle med informasjon i bortføringssaken om å ta kontakt.

Russland erobret byen 26. februar. Russiske myndigheter har ikke kommentert saken.