Nord-Korea har skutt opp rakett

Folk ser på arkivbilder fra en tidligere rakettoppskyting på et nyhetsinnslag på en togstasjon i Seoul i Sør-Korea søndag. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB
Folk ser på arkivbilder fra en tidligere rakettoppskyting på et nyhetsinnslag på en togstasjon i Seoul i Sør-Korea søndag. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea gjennomførte søndag en ny rakettest, ifølge opplysninger fra Sør-Korea og Japan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det dreier seg om en ballistisk rakett som ble skutt ut fra Nord-Korea mot Japanhavet søndag morgen, ifølge en uttalelse fra Sør-Koreas generalstab.

– Den ballistiske raketten fløy rundt 300 kilometer og nådde en høyde på om lag 620 kilometer. Detaljer blir analysert av sørkoreansk og amerikansk etterretning, står det i uttalelsen.

Japan bekrefter også oppskytingen.

Analytikere hadde spådd at Pyongyang kunne benytte anledningen til å gjennomføre nye rakettester mens USA har sine øyne rettet mot Russlands invasjon av Ukraina.

Det er et poeng som også Sør-Koreas presidentkontor fremhever. President Moon Jae-ins kontor gir uttrykk for «dyp bekymring» og kritiserer Nord-Koreas valg av tidspunkt «når verden forsøker å løse Ukraina-krigen».

Søndagens oppskyting er den første etter at Pyongyang satte rakettestene på pause under Beijing-OL. Analytikere har sagt at landet trolig gjorde det av hensyn til sin eneste store allierte, Kina.

I januar gjennomførte Nord-Korea sju rakettester, blant dem en test av den kraftigste raketten siden 2017.