Russland sier angrepene vil fortsette

De russiske angrepene er utelukkende rettet mot militære installasjoner i Ukraina, ikke sivile mål, hevder forsvarsdepartementet i Moskva. Dette radaranlegget utenfor Mariupol ble bombet torsdag morgen.
De russiske angrepene er utelukkende rettet mot militære installasjoner i Ukraina, ikke sivile mål, hevder forsvarsdepartementet i Moskva. Dette radaranlegget utenfor Mariupol ble bombet torsdag morgen. Foto: Sergei Grits / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

De russiske angrepene mot mål i Ukraina vil fortsette så lenge det er nødvendig, sier en talsmann for ledelsen i Kreml.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det russiske forsvarsdepartementets talsmann Igor Konasjenkov fastholder at angrepene bare er rettet mot militære mål og at ukrainske byer ikke vil bli angrepet verken med fly, raketter eller artilleri.

Russland vil derimot ødelegge Ukrainas militæranlegg, luftforsvar og flyplasser med presisjonsvåpen, sier han.

Øyenvitner flere steder i Ukraina sier at sivile mål også er angrepet, men disse meldingene er ikke bekreftet fra uavhengige kilder.

Peskov kommenterte torsdag også det dramatiske børsfallet i Russland og sier at det var som forventet.

Verdien av aksjene notert på hovedindeksen i Moskva falt i morgentimene med nesten 50 prosent, og noen timer senere var børsen fortsatt drøyt 30 prosent ned.

– Markedets og finanssektorens følelsesmessige reaksjon var forventet. Alle nødvendige tiltak er satt inn for å sikre at denne perioden er over så raskt som mulig, sa Peskov.

Ifølge Putins talsmann støtter «et solid flertall» beslutningen om å anerkjenne de ukrainske utbryterrepublikkene Donetsk og Luhansk som uavhengige.

– Det er derfor vi forventer at dette støttes også, sier han med henvisning til angrepet på Ukraina.