India bekrefter sitt første omikron-dødsfall blant fullvaksinerte

En helsearbeider gjør klar en dose med corona-vaksinen COVAXIN ved et sykehus i New Delhi i India.
En helsearbeider gjør klar en dose med corona-vaksinen COVAXIN ved et sykehus i New Delhi i India. Foto: Adnan Abidi / Reuters/NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 74 år gammel mann bekreftet smittet av coronavirus-varianten omikron er omkommet i India.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var dagen før nyttårsaften at den 74 år gamle mannen mistet livet på et sykehus i den indiske delstaten Rajasthan. Det bekreftet landets helsedepartement til BBC torsdag.

Mannen hadde fått to doser med coronavirus-vaksine og var dermed fullvaksinert, men det fremkommer ikke hvilken vaksiner han hadde fått.

Blant verdens første

India har så langt rapportert 2630 omikron-tilfeller, men helsemyndighetene regner med at det er snakk om store mørketall. Landet, som har den katastrofale smittebølgen våren 2021 friskt i minne, ber innbyggere om å unngå store ansamlinger av mennesker og ber folk med symptomer om å isolere seg.

Døgnet den 74 år gamle mannen døde ble det registrert 325 corona-relaterte dødsfall, hvor han var det eneste bekreftede omikron-tilfellet. 74-åringen ble innlagt på sykehuset i byen Udaipur 15. desember og døde 15 dager senere. Mannen, som hadde diabetes, er blant verdens første bekreftede tilfelle av dødsfall blant fullvaksinerte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Alle kommer til å få omikron

Tett før nyttår bekreftet også Australia sitt første tilfelle hvor en fullvaksinert person mistet livet. Mannen, som var i 80-årene og hadde underliggende sykdommer, hadde fått to vaksinedoser. Han ble bekreftet smittet før jul og pådro seg en infeksjon, bekrefter Westmead Hospital.

Australia har registert et fall i antall bekreftede delta-tilfeller, og et markant hopp i antall omikron-tilfeller, og regner med at varianten dominerer smitten i landet.

– Vi regner med at alle i Australia kommer til å få omikron, sier helseministeren i delstaten New South Wales, Brad Hazzard, til Yahoo Australia.

Studier viser at omikron-variaten, etter alt å dømme, er mer smittsom men gir mildere sykdomsforløp enn delta, som er varianten den er i ferd med å ta over for.