Monument over Tiananmen-massakren tildekket i Hongkong

Monumentet Skammens pilar, som står ved Universitetet i Hongkong, ble onsdag kveld dekket til av plater. Hva som videre vil skje med det, er ikke kjent.
Monumentet Skammens pilar, som står ved Universitetet i Hongkong, ble onsdag kveld dekket til av plater. Hva som videre vil skje med det, er ikke kjent. Foto: Kin Cheung / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et monument ved Universitet i Hongkong til minne om ofrene for massakren på Den himmelske freds plass i Beijing, ble onsdag dekket av plater.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skammens støtte, som monumentet er døpt, er laget av den danske kunstneren Jens Galschiøt. Det viser 50 sammenfiltrede kropper og symboliserer alle de som mistet livet da kinesiske myndigheter satte inn soldater mot fredelige demonstranter 4. juni 1989.

Universitetets ledelse krevde i oktober monumentet fjernet, til protester fra menneskerettsaktivister og andre.

Galschiøt tilbød seg å ta med monumentet til Danmark, mot at han blir innvilget immunitet fra den omstridte sikkerhetsloven kinesiske myndigheter har innført i Hongkong.

Onsdag kveld dekket arbeidere til monumentet med plater, mens sikkerhetsvakter passet på. Hva som videre kommer til å skje med monumentet, er ikke kjent.