Brann på svensk fartøy fortsatt ikke under kontroll

Mannskap på et kystvaktfartøy bisto lørdag i slukkearbeidet. Brannen var fortsatt ikke slukket natt til søndag. Foto: Kustbevakningen / handout / TT / NTB
Mannskap på et kystvaktfartøy bisto lørdag i slukkearbeidet. Brannen var fortsatt ikke slukket natt til søndag. Foto: Kustbevakningen / handout / TT / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannen på tørrlastskipet Almirante Storni utenfor Göteborg er fortsatt ikke helt under kontroll, men den er blitt avgrenset, opplyser svensk kystvakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Natt til søndag var det grov sjø på stedet, noe som gjør slukkearbeidet vanskelig. Brannen har rast siden lørdag ettermiddag. Fram til 3-tiden natt til søndag var den ennå ikke helt under kontroll.

– Vi har begrenset brannens spredning. Den har ikke spredt seg spesielt mye nærmere der besetningen har sine lugarer. Men det brenner fortsatt, sier pressetalsperson Valdemar Lindekrantz i Kustbevakningen.

Et av den svenske kystvaktens største fartøy, Poseidon, har sluttet seg til slukkearbeidet med to vannkanoner. En taubåt spruter også vann på fartøyet, mens noen av de 13 spesialbrannmennene som ankom fartøyet lørdag kveld, fortsatt var om bord natt til søndag.

– Det er veldig vanskelig å slukke brannen i og med at det brenner dypt inne i lasten. vi bekjemper den med så mye vann vi bare kan, sier Lindekrantz.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannalarmen gikk klokken 14.30 lørdag. Trelast forut i fartøyet tok fyr. Brannen spredte seg deretter bakover. Mellom 50 og 70 meter av det 177 meter lange fartøyet er berørt.

Fartøyet blir tauet til land først når brannen er helt under kontroll.

– I øyeblikket er det bedre å bekjempe brannen der fartøyet ligger til sjøs, enn å dra det til land, sier han.

Besetningen på 17 er fortsatt om bord natt til søndag, men helikoptre er i beredskap dersom det skulle bli behov for evakuering.