Kongressen enige om budsjett – ingen nedstengning av statsapparatet

Juletreet ved kongressbygningen ble tent onsdag. Representantenes hus har godkjent en budsjettavtale som finansierer statsapparatet fram til februar. Det gjenstår å se om Senatet følger etter. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB
Juletreet ved kongressbygningen ble tent onsdag. Representantenes hus har godkjent en budsjettavtale som finansierer statsapparatet fram til februar. Det gjenstår å se om Senatet følger etter. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB Foto: NTB

Kongressen har godkjent budsjettforslaget som betyr at det amerikanske statsapparatet er finansiert fram til 18. februar.

Kongressen måtte inngå en ny budsjettavtale innen midnatt fredag, om det ikke skulle bli en midlertidig føderal nedstengning i helgen.

Kun én republikaner i Representantenes hus stemte for forslaget, som fikk flertall med 221 mot 212 stemmer, men i Senatet ble det godkjent med 69 mot 28 stemmer.

Det var uklart om forslaget ville bli godkjent av Senatet, der konservative republikanere, som er sterkt imot president Joe Bidens vaksinekrav, ville at Kongressen skulle vise motstand mot kravene, selv om det innebar en midlertidig nedstengning.

Forslaget går nå videre til Det hvite hus for president Bidens signatur. Det er ventet å være en formalitet.

Personvernpolicy