Børshopp i Hongkong etter åpning

Tirsdag var den nedgang på børsen i Hongkong, men torsdag stiger Hang Seng-indeksen som følge av betalingsavtalen eiendomsgiganten Evergrande har forhandlet fram. Foto: Vincent Yu / AP / NTB
Tirsdag var den nedgang på børsen i Hongkong, men torsdag stiger Hang Seng-indeksen som følge av betalingsavtalen eiendomsgiganten Evergrande har forhandlet fram. Foto: Vincent Yu / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedindeksen på børsen i Hongkong steg med mer enn 1 prosent torsdag formiddag. Aksjen til den kriserammede eiendomsgiganten Evergrande stiger kraftig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag var første handelsdag etter en liten pause, og i mellomtida har den gjeldstyngede kinesiske eiendomsgiganten Evergrande forsikret markedet om at gjelda ikke blir misligholdt.

Det førte til at Hang Seng-indeksen i Hongkong steg med 1,62 prosent ved handelsåpning torsdag. I 11-tiden var indeksen opp 1,2 prosent.

Nyheten om betalingsviljen til Evergrande sender også selskapets aksjekurs til værs. På det meste steg den med 32 prosent, men den har siden falt tilbake og er nå på drøyt 11 prosent.

I Fastlands-Kina steg Shanghais komposittindeks med 0,3 prosent, mens hovedindeksen på Shenzhen, landets nest største børs, var opp 0,6 prosent i ved lunsjtider.

Evergrande-nyhetene sendte børsene oppover også i USA før de stengte onsdag.

I Taiwan har aksjemarkedet steget 0,8 prosent, mens Kospi-indeksen i Seoul har falt 0,6 prosent ved lunsj.

I Tokyo er børsen stengt på grunn av en helligdag.