Åpen for alle - alltid

Ford med uventet godt kvartalsresultat

Ford kan vise til et solid resultat i andre kvartal drevet av økt etterspørsel og økte bilpriser. Foto: Marta Lavandier / AP / NTB
Ford kan vise til et solid resultat i andre kvartal drevet av økt etterspørsel og økte bilpriser. Foto: Marta Lavandier / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilprodusenten Ford leverte et overraskende overskudd i andre kvartal. Overskuddet er drevet av økte priser på grunn av mangel på bildeler, ifølge selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En sterk etterspørsel etter biler drev overskuddet opp til 1,1 milliarder doller, tilsvarende 9,7 milliarder kroner, de siste tre månedene. Det er nær en dobling fra samme periode i fjor, opplyser Ford i kvartalsrapporten.

Omsetningen steg med 38 prosent til 26,8 milliarder dollar.

Bilprodusenten advarte tidligere i år om at det kom til å bli hardt rammet av mangelen såkalte halvledere. Med utgangspunkt i Fords prognose i april, ventet analytikere dermed at den amerikanske bilprodusenten skulle tape i andre kvartal.

Selskapet peker på sterk etterspørsel etter elbilen Mustang Mach-E og F-150 Lightning, den første elektriske versjonen av Fords populære pickup, som årsak til det gode resultatet.

Aksjen til Ford steg med 3,9 prosent i etterhandelen onsdag.