Tysk statsministerkandidat beklager bruk av N-ordet

To måneder før valget i Tyskland, har De Grønnes kandidat, Annalena Baerbock beklaget for å ha sagt N-ordet i et intervju.

De Grønne-kandidaten, som lenge vært topprival til Armin Laschet fra Angela Merkels CDU-parti til statsministerrollen, sa hun brukte det rasistisk ladde ordet da hun gjenfortalte en historie om et skolebarn som nektet å gjøre en oppgave som inneholdt N-ordet.

– Det var galt og jeg beklager, skrev Baerbock i en serie av tweets søndag. Hun har sagt hun var klar over ordets rasistiske opprinnelse og at det sårer mange svarte mennesker.

Beklagelsen er den siste i en rekke tilbakeslag for Greens-partiet og Baerbock, som har blitt anklaget plagiat, slurv i erklæringen av partirelatert inntekt og for å ha oppblåst erfaring på CV-en sin.

Personvernpolicy